Historik

Bostadsrättsföreningen Stänkskärmen 41, har sitt ursprung i förutvarande bostadsrättsföreningen Örbyhem nr 1. Örbyhem nr 1 verkade under åren 1956-1960 med diverse problem. En intresseförening organiserades för bildande av en ny förening. 1961-10-26 hölls ett konstituerande sammanträde för val av styrelse samt antagande av stadgar för den nya föreningen. Registrering av Stänkskärmen 41 beviljades 1961-11-25.

Mer information om föreningen

Nedan finner ni lite övergripande men intressant information om vår fina förening.

Föreningens ekonomi.
Inga kommande avgiftshöjningar har beslutats under 2018.

Genomförda renoveringar

● Målning av trappuppgångar 2017/2018
● Byte av samtliga inbyggda balkonger 2017
● Relining av stammar 2013/2014
● Byte ytskikt på tak på samtliga fastigheter
● Plattor vid grillen samt nya utemöbler
● Upprustning av lekplats
● Uppfräschning av parkmiljö

Gemensamma utrymmen
● Det finns en trevlig uteplats med grill (därför är grillning ej tillåten på balkong).
● Det finns flera olika cykelförråd.
● Det finns två tvättstugor med två tvättmaskiner, torktumlare, fristående centrifug, torkrum samt ett mangelrum. Tvättstugorna finns på gaveln av huset vid Turingevägen 49 och i källaren på Åkerögränd 4.
● Det finns en fin samlingslokal som går att låna på dagtid (kontakta styrelsen för bokning).

Städning
Trappstädningen sköts av en städfirma.

Parkmiljö
Förvaltning sker av Hus och villträdgårdar AB. För mer info besök:http://www.hus-villatradgardar.se/

Jour
Undvik att göra akut felanmälan till jouren, ring i första hand till Fastighetsägarna för att få råd. Varje akututryckning kostar minst 2.000 kr som tas ut av dig om anmälan beror på fel i din lägenhet. Även om kostnaden belastar föreningen drabbar det dig i slutändan.

Övrigt
● Bredband via fiber finns indraget. Medlemmen väljer och betalar själv för det utbud som önskas.
● Container för grovsopor tillhandahålls av föreningen 1-2 gånger per år. Meddelande om tidpunkt anslås på anslagstavlorna i entrén.

Bilplats
● Parkeringsplats uthyres utan el för en summa om ca 150 kr/mån samt med el för ca 250 kr/mån.
● Garageplats uthyres för en summa om ca 350 kr/mån.
● Singelgarage debiteras ca 525kr/mån. F.n Kö Vänligen kontakta Fastighetsägarna för information om lediga parkeringsplatser.

Har du frågor om föreningen? Vänligen kontakta oss på info snabela stankskarmen.se